Sähköalan asennus- huolto- ja korjaustyöt

Ota yhteyttä

Teemme kaikki kiinteistöjen sähkötyöt ja -suunnittelut

Lue lisää

Tarjoamme erilaisia kytkimiä, rasioita ja valaisimia

Tutustu tuotteisiin

Kiuaskivien latominen sähkökiukaaseen (Asuntokiukaat, seinämallit)


Sähkökiukaalle sopiva kivi on halkaisijaltaan 4-8 cm. Kiuaskivinä tulee käyttää varta vasten kiukaisiin tarkoitettuja, massiivisia kiuaskiviä tunnetulta valmistajalta. Keveiden, huokoisten, keskenään samankokoisten keraamisten kivimäisten kappaleiden käyttö on kielletty, koska ne saattavat aiheuttaa vastuksien liiallisen kuumenemisen sekä rikkoutumisen. Pehmeitä vuolukiviä ei myöskään saa käyttää kiuaskivinä.

Kivet on syytä pestä kivipölystä ennen latomista. Kivet ladotaan kiukaan kivitilaan rostin päälle, kuumennuselementtien (vastusten) väleihin siten, että kivet kannattavat toisensa. Kivien paino ei saa jäädä vastusten varaan. Kiviä ei saa latoa liian tiiviisti, jotta ilmankierto kiukaan läpi ei estyisi. Kiviä ei saa myöskään kiilata tiukasti kuumennuselementtien väliin, vaan kivet on ladottava väljästi. Aivan pieniä kiviä ei ole syytä laittaa kivitilaan lainkaan.

Kivien tulee peittää kuumennuselementit kokonaan. Mitään korkeaa kekoa kivistä ei saa rakentaa elementtien päälle. Käytön aikana kivet rapautuvat, minkä vuoksi ne on ladottava uudelleen vähintään kerran vuodessa ja kovassa käytössä useammin. Samalla pitää poistaa kiukaan alaosaan kertynyt kivijäte ja uusia rikkoutuneet kivet. Takuu ei vastaa vioista, jotka aiheutuvat muiden kuin tehtaan suosittelemien löylykivien käytöstä. Takuu ei myöskään vastaa vioista, jotka aiheutuvat siitä, että käytössä murentuneet tai liian pienet kivet ovat syynä kiukaan ilmankierron tukkeutumiseen. Kiukaan kivitilaan eikä läheisyyteen saa laittaa mitään sellaisia esineitä tai laitteita, jotka muuttavat kiukaan läpi virtaavan ilman määrää tai suuntaa aiheuttaen näin vastuksien liiallisen kuumenemisen sekä palovaaran seinäpintoihin!