Sähköalan asennus- huolto- ja korjaustyöt

Ota yhteyttä

Teemme kaikki kiinteistöjen sähkötyöt ja -suunnittelut

Lue lisää

Tarjoamme erilaisia kytkimiä, rasioita ja valaisimia

Tutustu tuotteisiin

Sähköauton lataus


Taloyhtiöille tukea sähköautojen latausinfran rakentamiseen

ARA myöntää avustusta asuinrakennuksen omistaville yhteisöille sähköautojen latauspisteiden edellyttämiin kiinteistöjen sähköjärjestelmiin kohdistuviin muutoksiin. Avustuksiin on varattu vuodelle 2020 yhteensä 5,3 miljoonan euron määrärahat. Avustuksella edistetään sähköautojen kotilatausmahdollisuuksien yleistymistä ja siten sähköautokannan kasvua kansallisen ilmasto- ja energiastrategian tavoitteiden mukaisesti.

Kuka voi hakea?

Avustusta voivat hakea asuinrakennuksen omistavat yhteisöt (esim. taloyhtiöt, vuokrataloyhteisöt) sekä niiden omistamat pysäköintiyhtiöt.

Avustukseen sovelletaan de minimis -asetusta, jolloin yhden tuensaajan kumulatiivinen tuki voisi olla 3 vuoden aikana enintään 200 000 euroa. Tämä koskee taloudellisia toimijoita, kuten vuokrataloyhtiöitä.

Paljonko avustusta ja mihin?

Avustus on 45 % tai tehokannusteella 55 % toteutuneista kustannuksista, kuitenkin enintään 90 000 euroa. Edellytyksenä avustukselle on, että yhteisö rakentaa valmiuden vähintään viidelle latauspisteelle. Avustusta voi saada myös latauslaitteiden hankintaan.

 

Teksti lainattu Ara:n sivulta 17.7.2020. alkuperäinen löytyy linkistä.

https://www.ara.fi/latausinfra-avustus

 

Vanhojen autolämmityskoteloiden tilalle voi vaihtaa hybridikotelo, jossa on autolämmitys ja lataustoiminto yhdessä samassa kotelossa. Näin tarpeen muuttuessa autolämmityskotelon voi käyttää auton lämmitykseen tai lataamiseen. Alla esitetty malleja hybridikoteloista.

Alla olevat tuotteet on normaali pistorasia lataus asemia ja rajoittuu hitaampaan 8A virtaan.

Fibox latausasema